Malá reflexia o ceste Slovenska k samostatnej štátnosti - Weiss, Peter
Zhodnotenie udalostí a dôsledky rozdelenia spoločného štátu Čechov a Slovákov. Medzinárodnopolitické súvislosti, rozhodnutia a ich dopady na budúcnosť Slovenskej republiky.