Stručná charakteristika a analýza nedovolených foriem obmedzovania súťaže v Slovenskej republike - Tokárová, Mária
Súťažná politika je integrálnou súčasťou hospodárskej politiky. V trhovej ekonomike má veľký význam, nakoľko jej úlohou je zabezpečiť podporu hospodárskeho rozvoja v prospech spotrebiteľov. Preto je nevyhnutné dodržiavať princípy hospodárskej súťaže, analyzovať formy nedovoleného obmedzovania súťaže a prijímať potrebné opatrenia. Príspevok sa sústreďuje na analýzu troch foriem obmedzovania súťaže v podmienkach SR.