Stručná rekapitulácia novembrových udalostí. Prelomový rok 1989 - nežná revolúcia - Chuguryan, Simona, 1977-
Význam revolučného roku 1989 v dejinách Slovenska. Pád komunistického režimu a predpoklady pre vznik pluralitnej demokracie. Vývoj od novembra 1989.