Analýza primeranosti tržieb vo vzťahu k majetku - Nagy, Ladislav
Hodnotenie primeranosti tržieb vo vzťahu k majetku nadväzuje na ukazovatele obratovosti vypovedajúce o využití majetku. Ukazovateľ obrat majetku (tržby/majetok) poskytuje informácie o primeranosti či neprimeranosti zmeny tržieb vo vzťahu k majetku. V prípade rastu majetku pokles obratu majetku informuje o nedostatočnom (neefektívnom) využití majetku. Praktický príklad.