Nobelova cena za ekonómiu za rok 2013 - Bačišin, Vladimír
Nobelovu cenu za ekonómiu (Cena Švédskej centrálnej banky na pamiatku Alfreda Nobela) za rok 2013 dostali americkí vedci Eugene Fama, Robert Shiller a Lars Peter Hansen. Oznámila to Švédska kráľovská akadémia vied. Ich výskumy pomáhajú pochopiť burzové ceny z hľadiska dlhého časového obdobia a zarábať na kapitálovom trhu.