<The> International role of the Euro - Chaparro, Alejandro Garcia
Euro a jeho postavenie v globálnom menovom systéme. Faktory naplnenia potenciálu Eura ako hlavnej globálnej meny v porovnaní s USD. Eurosystém, Európska menová únia, Európska centrálna banka, fiškálna a monetárna politika Únie, a ich dopady na výkonnosť Eura. Výhody politickej integrácie pre Euro.