Migrácia ako jedna z možností získania zamestnania - Veselovská, Stanislava, 1957-
K migrácii obyvateľstva v Európskej únii dochádza najmä za účelom nájdenia a získania zamestnania, ktoré jednotlivci stratili z rôznych dôvodov a nové príležitosti vo svojom regióne nenachádzajú. Zamestnanie a pravidelný príjem ovplyvňujú kvalitu života človeka a jeho rodiny. Štáty EÚ dosiaľ neuplatňujú jednotnú zamestnaneckú politiku, nakoľko podmienky ponuky a dopytu sú v každom štáte EÚ rozličné.