Ľudský kapitál ako možnosť obnovy ekonomického rastu v Slovenskej republike - Vondrová, Andrea, 1987-
Ľudský kapitál je okrem pôdy, práce, fyzického kapitálu a technického pokroku, ďalším determinantom ekonomického rastu. Prispieva k rýchlejšiemu šíreniu technologického pokroku zvyšuje efektivitu fyzického kapitálu, čo prispieva k vyššej produktivite. Posúdenie výkonnosti slovenského hospodárstva. Ľudský kapitál ako prístup k oživeniu ekonomického rastu a jeho udržateľnosti, ako aj možnosti zlepšenia konkurencieschopnosti.