Mikroekonomická analýza modelu cenovej diferenciácie produkcie monopolu - Fendeková, Eleonora, 1952-
Analýza optimalizácie správania spotrebiteľa, ktorého ochota vynaložiť svoje peňažné prostriedky na obstaranie tovaru s diferencovanou cenou súvisí s maximalizáciou jeho celkovej užitočnosti.