Európa chce skrotiť hedžové fondy - Kačalka, Ľuboslav
Hedžové fondy mobilizujú kapitál, prispievajú k vytváraniu pracovných miest a podporujú vznik a rozvoj inovatívnych podnikov. Európska únia sa snaží o reguláciu fondov a zavádza novú značku EuVECA. Značkové fondy by nemali používať pákový efekt. Cieľom pravidiel je zaistiť dôveru investorov, ktorí chcú investovať do fondov rizikového kapitálu. Názory predstaviteľov bánk na fungovanie hedžových fondov na Slovensku.