Issledovanije faktorov, opredeljajuščich spros na vysšeje obrazovanije (na primere Ukrajiny i Slovakii) - Nestorenko, T. P.
Rast záujmu o vysokoškolské vzdelanie. Faktory ovplyvňujúce dopyt po vysokoškolskom vzdelávaní. Najdôležitejší motív pre získanie vysokoškolského vzdelania v SR. Kritériá pri výbere vysokej školy.