Project management maturity self-assessment model - Mizla, Martin, 1955-
V súčasnom turbulentnom podnikateľskom prostredí sa efektívne využívanie projektového manažmentu stalo jednou z podnikových konkurenčných výhod. Modely zrelosti PM poskytujú nástroj pre kontinuálne zlepšenie, integráciu a udržateľnosť procesov PM rýchlejšie a efektívnejšie za účelom dosiahnutia pozitívnych výsledkov prostredníctvom projektov. Stručný opis a analýza niektorých modelov zrelosti PM a CAF modelu ako základ pre navrhovaný Model sebahodnotenia zrelosti PM. Cieľom modelu je byť jednoduchým a ľahko aplikovateľným nástrojom pre ohodnotenie zrelosti PM v podniku nápomocným k určeniu stratégie pre zlepšenie výkonnosti.