Is the Slovak economy doing well? A twin deficit growth approach - Soukiazis, Elias
Vnútorná a vonkajšia nerovnováha (hypotéza zdvojeného deficitu) a jej vplyv na ekonomický rast a cenovú hladinu. Dopady nerovnováhy merané SCA modelom (Thirlwallov zákon). Slovenská ekonomika, jej neadekvátny ekonomický rast v rámci s rozpočtových možností a vyvolaný tlak na makroekonomické ukazovatele, predovšetkým cenovú hladinu a mieru nezamestnanosti.