Dohled regulátora sa snaží nacházet problémy co nejdříve - Rozumek, David
Sofistikované systémy Českej národnej banky a jej činnosť, ktorá môže viesť k odhaľovaniu procesov nezákonného podnikania záložní. Pochybnosti o zásahu ČNB voči niektorým družstevným záložniam v ČR. Významná úloha dohľadu nad finančným trhom.