Visegrad Four Countries and Their Sovereign Credit Rating - Alexy, Martin, 1976-
Determinaty úverového hodnotenia krajín V4 v rokoch 1993-2012 podľa ratingových agentúr Moody's, S&P, Fitch a R&I. Využité panelové dáta. Na výsledkoch linárneho modelu s fixovaným efektom vybraných niekoľko najvplyvnejších faktorov úverového ratingu, bez ukazovateľa HDP.