Dočasné pridelenie zamestnancov - Višňovec, Ignác
Pridelenie zamestnancov (leasing zamestnancov, zapožičanie zamestnancov) je stav, keď jeden podnikateľský subjekt pre potreby dosahovania svojich cieľov využíva prácu zamestnancov iného subjektu. V posledných rokoch sa táto forma veľmi rozšírila. Fungujú agentúry, ktoré sa na takýto spôsob podnikania špecializujú a často je to hlavným predmetom ich podnikania.