K efektívnej alokácii verejných projektov - Šabíková, Ingrid
Problémom pri rozhodovaní o alokácii verejných prostriedkov na financovanie konkrétneho verejného projektu je rôznorodosť potrieb a spôsob ich ocenenia. Z uvedeného dôvodu sa nedajú hodnotiť všetky typy projektov tradičnými spôsobmi vychádzajúcimi z analýzy nákladov a výnosov, ale sa musia kombinovať s ďalšími hodnotiacimi postupmi. Jedným z nich je multikriteriálna analýza.