<The> Role of market makers in the Euronext milling wheat contract - Ziegelbaeck, Martin
Transakčné náklady (rozpätie ponuka/dopyt) a ich výška závislá od zabezpečovateľov likvidity a ostatných sprostredkovateľov trhu. Vplyv na náklady negatívne korelujúci s kvalitou konkurencie na trhu. Na odhad vplyvu využitý Rollov vzorec (1984).