Etický manažment ako inovácia vo verejnej správe - Saksunová, Andrea
Objasnenie problematiky etiky vo verejnej správe s akcentom na jej hlavné atribúty a to etickú infraštruktúru a z nej vyplývajúci etický manažment. Vyššie uvedený prieskum mal za cieľ verifikovať tieto komponenty na úradoch vyšších územných celkov na Slovensku. Z prieskumu vyplynuli značné nedostatky už na fundamentálnej báze poznatkov o tejto oblasti. Možno konštatovať, že tieto nedostatky vyplývajú z deficitu relevantných informácií a značnej názorovej indiferentnosti na danú problematiku. Oficiálne sa prieskumu zúčastnilo sedem krajov, Bratislavský samosprávny kraj sa k problematike nevyjadril vôbec, teda uvedené informácie sa pre tento účel čerpali z dostupných webových informácií.