Historicko-spoločenský vývoj v oblasti hodnotenia a ochrany kvality vôd - Kijovská, Lívia
Historický kontext vývoja legislatívy v Podunajskej oblasti a na území Slovenska. Súčasné hodnotiace systémy pre povrchové vody v kontexte Rámcovej smernice o vode. Trajektória vývoja nástrojov a noriem v oblasti ochrany a využívania vôd.