Land cover changes in Slovakia 1990-2006 related to the distance from industrial areas and economic development - Liga, Ján
Autori sledujú, či zvýšenie priemyselnej činnosti (vyjadrené pomocou údajov o priemyselnej výrobe na Slovensku) spôsobuje nárast vybraných ukazovateľov industrializácie a urbanizácie v územiach, ktoré sa nachádzajú v tesnej blízkosti existujúcich priemyselných oblastí. Trendy industrializácie a urbanizácie klesajú s rastúcou vzdialenosťou od priemyselných oblastí. Krajina v tesnej blízkosti priemyselných plôch vykazuje odlišnú trajektóriu zmien krajinnej pokrývky a mení sa dynamickejšie ako ostatné skúmané oblasti.