Práca v zahraničí a dávka v nezamestnanosti - Kamenistá, Zuzana
Podľa koordinačných nariadení, t. j. predpisov Európskej únie zabezpečujúcich, aby migráciou pracovníkov nedochádzalo k okliešťovaniu ich nadobudnutých sociálnych práv a výhod, platí, že zárobkovo činné osoby podliehajú v oblasti sociálneho poistenia právnym predpisom toho štátu, v ktorom vykonávajú zárobkovú činnosť.