Model proaktívneho krízového riadenia priemyselných podnikov - Kádárová, Jaroslava
Úloha a význam krízového controllingu nadobúda nové rozmery v období globálnej hospodárskej krízy, ktorá je jedným z faktorov vzniku podnikovej krízy. Vplyv externého prostredia na činnosť a budúcnosť podniku predstavuje významný faktor, ktorý vytvára príležitosti, ale aj riziká. Pre dlhodobú efektívnosť podniku je nevyhnutné monitorovať interné a externé rizikové faktory, ktoré vplývajú na podnik.