Niektoré teoretické aspekty výučby počúvania s porozumením - Pašková, Hana
Počúvanie s porozumením patrí medzi najzložitejšie a najnáročnejšie zručnosti, ktoré sú potrebné pre zvládnutie cudzieho jazyka na primeranej úrovni. V procese komunikácie je porozumenie počutého prehovoru finálnou a veľmi dôležitou fázou. Počúvanie s porozumením je veľmi komplikovaný a aktívny proces, ktorý zahŕňa zložité analytické ako aj syntetické spracovanie.