Nové trendy vo vyučovaní odbornej angličtiny na vysokoškolskom stupni štúdia v procese internacionalizácie - Pašková, Hana
Globalizácia a najnovší vývoj v oblasti komunikačných technológií významne ovplyvnili vyučovanie obchodenej angličtiny. Slovná zásoba sa neustále vyvíja prostredníctvom nadobúdania nových slov a od učiteľov anglického jazyka sa očakáva, že s týmto vývojom budú udržiavať krok. Dôraz vo vyučovaní obchodnej angličtiny sa presúva z prístupu založenom na zdôrazňovaní gramatiky k rýchlej a efektívnej komunikácii. Dôležitým sa stáva aj začlenenie poznatkov z oblasti interkultúrnej komunikácie a odborných zručností do syláb kurzov obchodnej angličtiny na univerzitnom stupni štúdia.