Komunikačné majstrovstvo aktérov medzinárodných vzťahov v meniacom sa globálnom prostredí - Rusiňáková, Jarmila, 1959-
Problematika komunikácie v diplomatickej praxi. Dôvody nevyhnutnosti majstrovsky ovládať nielen samotný diplomatický cudzí jazyk, ale aj potreba rozumieť aj ďalším sociolingvistickým signálom, hlavne pre budúcich diplomatických zástupcov ako aj ďalších aktérov medzinárodného diania.