Riziko zlyhania protistrany v Solvency II - Marko, Peter
Zaistenie plní dôležitú úlohu pri rozdeľovaní rizika medzi poisťovňami a zaisťovňami. Riziko zlyhania protistrany priamo súvisí so zaistením a zvyšuje kapitálovú požiadavku na solventnosť. Úloha zaistenia v systéme Solvency II a riziká, ktorým sú poisťovne vystavené.