Cultural and Moral Heritage of Catholicism in Brideshead Revisited - Ivančová, Ladislava, 1980-
Analýza novely o vplyve viery akceptovanej v detstve na správanie sa v dospelosti. Porovnanie dvoch postáv s odlišnou vierou. Podstatným rozdielom v správaní sú hodnoty reprezentované rímskym katolicizmom. Ostrý kontrast s anglo-katolicizmom.