Estimation of Slovak Fiscal Policy Model Using Bayesian Approach - Horvát, Peter
Odhad nového keynesiánskeho modelu vládnych rozhodnutí zahŕňajúceho rôzne nástroje a vlastnosti oblastí fiškálnej politiky. Jeho obsahom aj rigidity. Využitie MH - MCMC algoritmu. Model zachytáva vplyvy šokov pri stanovovaní daňových sadzieb, nezamestnanosť, aj rovnováhu verejných financií.