Relationship between Conditional Correlation and Conditional Volatility: Evidence from Selected Central and Eastern European Markets - Chocholatá, Michaela, 1977-
Preskúmanie dynamicky podmienenej korelácie medzi vybranými akciovými trhmi SVE (ČR, HU, POL) a ZE (FR a NSR), ako aj výnosov z akcií. Odhad pomocou modelu GARCH. Volatilita a korelácia vo vývoji burzových indexov skúmaná všetkými kombináciami spomenutých trhov. Dáta z 575 týždňov v intervale rokov 2003 - 2013.