Consumption Smoothing and Risk Sharing across the Regions (Fiscal Effects Panel Data Approach) - Ivaničová, Zlatica
Proces ekonomickej adjustácie regiónov. Faktory adjustácie: flexibilný pracovný trh, deľba fiškálneho rizika a deľba rizika cez kapitálové trhy. Empirické testovanie hypotézy o asymetrickom rozdelení rizika v slovenských regiónoch a následné dopady na spotrebu. Testovanie meraním korelácie rastu HDP a rastu spotreby v regiónoch (NUTS 3).