Meranie volatility kapitálového trhu - Badura, Peter, 1978-
Volatilita s obchodovanými akciami a zmeny očakávaného budúceho vývoja. Štatistické metódy a nástroje merania volatility. Indikátory aktuálnej situácie na trhu a indexy volatility - Volatility Index (VIX).