Application of Multidimensional Statistical Methods in Steel Industry - Kravec, Michal, 1986-
Posúdenie finančného zdravia 49-tich spoločností v oceliarskom priemysle. Pri hodnotení finančnej situácie spoločnosti bola použitá klastrová a faktorová analýza. Finančná analýza je zameraná na roky 2003-2012, s dôrazom na obdobie krízy 2008-2009 a pokrízovú periódu 2010-1012. Čínske spoločnosti rástli v každom skúmanom období, zatiaľ čo európske a americké spoločnosti zaznamenali straty v 2009.