Modelovanie procesných máp pomocou neurónových sietí - Filanová, Jana, 1967-
Základné poznatky z teórie neurónových sietí, návrh aplikácie neurónových sietí v oblasti modelovania a optimalizácie procesných máp. Dôležité vlastnosti a výhody neurónových sietí, ako je ich masívny paralelizmus, odolnosť voči chybám, schopnosť učiť sa a generalizovať. NS dosahujú pri optimalizácii procesných máp na základe teórii grafov lepšie výsledky ako pri využití klasických deterministických algoritmov a preto sú vhodné na modelovane a optimalizáciu v procesnom riadení. Nevýhody aplikácií neurónových sietí do problematiky optimalizácie procesných máp.