Ratingové agentúry a regulačný rámec Európskej únie - Alexy, Martin, 1976-
Inštitucionálna pozícia ratingového hodnotenia. Suverénny rating a jeho kvalita. Zodpovednosť ratingových agentúr. Model "emitent platí za rating" a zníženie konfliktu záujmov. Európska ratingová platforma a zvyšovanie hospodárskej súťaže. Prehľad ratingových agentúr s pôsobnosťou v Európskej únii.