Postavenie a perspektívy USD a CNY vo svetovej ekonomike - Draková, Silvia
Objasnenie, ako sa od začiatku 21. storočia mení postavenie amerického dolára a čínskeho jüanu vo svetovej ekonomike, a to aj v dôsledku prehlbovania globálnych ekonomických nerovnováh, a načrt perspektívy nahradenia USD v pozícii svetovej rezervnej meny jüanom. Analýza súčasného postavenia oboch mien vo svetovej ekonomike a perspektívy jüanu ako svetovej rezervnej meny. Zhodnotenie, že v blízkej budúcnosti CNY s najväčšou pravdepodobnosťou nenadobudne postavenie svetovej rezervnej meny.