Tirana predo dvermi - Pressburg, Adrian Peter
Albánsko ako kandidátska krajina na členstvo v Európskej únii. Dôležitá krajina pre stabilizáciu pomerov na Balkáne. Hľadanie bezpečných trás. Transjadranský plynovod. Premiér Edi Rama a jeho snaha o reformy, snaha dosiahnuť vymáhateľnosť práva a zníženie miery korupcie.