Ktoré mestá dnes hýbu svetom - Lehuta, Michal
Urbanizácia v treťom svete. Problém chudobných štvrtí. Prílev obyvateľstva do miest. Index svetových miest. Najväčšie mestské aglomerácie sveta (2014). Predikcia o tzv. ázijskom storočí sa napĺňa. Kde sa žije najlepšie. Ázijské mestá v Top 10 sveta.