Ako sa nestať digitálnym dementom - Garaj, Patrik
Nemecký autor knihy Digitálna demencia, Manfred Spitzer, vo svojej knihe prekračuje úzku tému o účinkoch brutality v médiách a stanovuje tézu o zhubnom vplyve nových komunikačných nástrojov na mentálne zdravie. Tvrdí, že človek používajúci digitálne médiá dementnie. Vo svojej štúdii zdôrazňuje dôsledky - závislosť od internetu, poruchy pozornosti, problémový vývoj reči, znižovanie výkonnosti mozgu, nespavosť, nadváha, agresivita. Iní autori, naopak, vyzdvihujú pozitíva nových komunikačných médií.