Vzťah HR k hodnotovému reťazcu nový pohľad na HR - Moore, Kenneth W.
Ľudské zdroje patria medzi sedem prvkov hodnotového reťazca organizácie. V rámci HR sa hodnota pridáva alebo uberá, podľa zamerania činnosti útvaru. Problematické oblasti a dopad na každý ďalší útvar v rámci hodnotového reťazca podniku.