Karol Marx nielen ekonóm, ale aj novinár - Bačišin, Vladimír
Opis a analýza Karola Marxa ako ekonóma a novinára. Teória krízy Karola Marxa. Jeho novinárska činnosť v rôznych periodikách Analýza najmä obdobia keď bol európskym spravodajcom amerického denníka New York Tribune. Charakteristika stavu britskej tlače v polovici XIX. storočia. Úloha denníka New York Tribune v rozvoji americkej tlače, najmä, že denník bol jedným z prvých vzorov kvalitatívnej žurnalistiky.