<The> Role of the president in the context of the political changes in Slovakia - Horváth, Peter
Analýza viacero determinantov, ktoré vplývali na činnosť funkcie prezidenta v podmienkach Slovenskej republiky. Spôsobili celú radu premien, ktoré sa postupne dostali až do nášho ústavného poriadku. Vzťah prezidenta a vlády v rámci výkonnej moci je vôbec najčastejšou témou novelizácií Ústavy Slovenskej republiky. Aj zavedenie inštitútu priamej voľby hlavy štátu v roku 1999 bolo výsledkom napätých vzťahov medzi týmito subjektmi tej istej moci.