European identity and its relationship to national and ethnic identities among younger and older members of ethnic minority groups - Waechter, Natalia
Analýza európskej identity medzi 12 národnostnými skupinami v krajinách strednej a východnej Európy, ktoré sa už stali alebo mohli by sa stať členmi Európskej únie. Účelom je preskúmať voľbu európskej identity a postoje k Európe vo vzťahu k iným identitám medzi respondentmi, ktorí majú pôvod v národnostnej menšine. Štúdia sa zaoberá touto otázkou v rámci životnej perspektívy a skúma rozdiely v úrovni identity medzi mladšími a staršími príslušníkmi menšinových skupín.