Verifikácia vypovedacej schopnosti Altmanovho Z-skóre na vzorke slovenských podnikov - Hiadlovský, Vladimír
Súčasná odborná literatúra ponúka finančným manažérom rôzne predikčné metódy a modely finančnej analýzy ex-ante, ktoré boli skonštruované na báze národných, resp. lokálnych podmienok. Najznámejším a najpoužívanejším predikčným modelom je Altmanovo Z-skóre, ktorého autor E. I. Altman je považovaný za zakladateľa vedeckého prognózovania finančného vývoja podniku v 60. rokoch minulého storočia. V súčasnosti existujú viaceré modifikované a aktualizované podoby Altmanovho modelu, čo taktiež potvrdzuje skutočnosť o jeho obľúbenosti a používanosti v podnikateľskej praxi.