Option strategies - Mišanková, Mária
Investori sa snažia zvýšiť zisk, optimalizovať risk a riadiť hodnotu investície. Toto sú dôvody pre zváženie viacerých opčných stratégií. Opčné stratégie môžu byť základné, ktoré sú najjednoduchšie, ako kúpa alebo predaj kúpnej alebo predajnej opcie alebo zložitejšie stratégie, ktoré sú kombináciou kúpnych alebo predajných. Investor môže zistiť maximálnu stratu a maximálny zisk a na základe týchto ukazovateľov vybrať optimálnu stratégiu.