Využitie kalkulácií podľa aktivít – metóda ABC v riadení podnikov - Košovská, Iveta
Analýza riadenia nákladov. Kalkulácia nákladov podľa čiastkových aktivít – metóda ABC (Activity Based Costing). Možnosti využitia ABC v riadení nákladov a aktivít v rôznych typoch organizácií. Metóda ABC poskytuje široké spektrum informácií o nákladoch, činnostiach, aktivitách, výkonoch a nákladových objektoch, ktoré začali byť využívané nielen pre nákladovú kalkuláciu, ale aj pre riadenie činnosti v podniku a tak isto k reštrukturalizácii podnikových procesov a aktivít.