Kalkulácie v manažérskom účtovníctve - Poniščiaková, Oľga
Manažment podniku v súčasnosti s siaha po rôznych nástrojoch podporujúcich proces riadenia. V rámci hodnotového riadenia je takýmto nástrojom kalkulovanie nákladov. Je najstarším a zároveň najviac využívaným, avšak neustále sa vyvíja v snahe reflektovať na aktuálne podmienky formujúce sa v podnikateľskom prostredí. Kalkulácie v značnom rozsahu využíva aj manažérske účtovníctvo, ktoré tradičné kalkulačné postupy obohacuje o nové progresívne formy. Kalkulácia ABC a najmä prínos, ktorý poskytuje pre podporu riadenia v porovnaní s tradičným kalkulovaním.