Application of stochastic index numbers in inflation measurement - the case of Poland - Białek, Jacek
Prístup k mearniu inflácie v neurčitosti, a to na základe individuálnych cien. Stochastický prístup prezentuje model, ktorý vedie ku vzorcu cenového indexu, pozostávajúceho z nedávno prezentovaných špekulácií o jeho zhotovení. Model overený na reálnych dátach z Hlavného štatistického úradu, a zároveň poukazujúci na mierne odchýlky vo výstupoch meraní.