Progressivity of taxes, skeweness of income distribution and violations of the progressive principle in income tax systems - Mazurek, Edyta
Porovnanie dvoch druhov zásad progresíneho zdaňovania príjmu (index Kakwani/Lambert alebo modifikácia Vernizzi/Pellegrino). Rozdielna príjmová distribúcia, jednotný daňový systém, a výška strát pri redistribúcii zapríčinená porušením princípov progresívneho zdaňovania príjmu. Progresivita daní z príjmu a šikmosť príjmovej distribúcie ako hlavné faktory vplyvu pri meraní porušovania zásad zdaňovania.