Determinants of government bonds yield spreads in EU countries - Zeman, Juraj
Faktory vplývajúce na rozpätie pri oceňovaní výnosov vládnych dlhopisov krajín EÚ v rokoch 2000-2012. Použitím panelovej regresie identifikované tri najvýznamnejšie faktory: faktor rizika bankrotu krajiny, faktor averzie ku všeobecnému riziku a faktor likvidity. Porovnanie oceňovania dlhopisov pred a po vypuknutí krízy.